Honing-citroenkip met rijst

door Karin van der Laag


Gepost op 05 Mei, 2021 om 12:34



Zowel in de Mediteraane en Aziatische keuken worden veel gerechten bereid met Gember. Deze Honing-Citroenkip met rijst is 1 van mijn favoriete recepten! 

750 gr kipfilet

2 teentjes knoflook

2 eetlepels sojasaus ( tomasu naturel)

1 eetlepel witte balsamico

2 eetlepels zoete ketjap

1 paprika rood

1 verse rode peper

olijfolie

150 milliliter kippenbouillon

sap van 2 middelgrote citroenen ( 85 milliliter)

60 milliliter honing

20 gram maizena

1 theelepel gember vers geraspt

2 bosuitjes

 

BEREIDINGSWIJZE VAN DIT RECEPT

Zo maak je citroen-honing kip:

Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in eenschaal. Doe hierbij de sojasaus, de rijstazijn, 1 eetlepel citroensap en de ketjap.  Zorg dat alle kip goed vermengt is met de marinade. Laat zo zeker 30 minuten intrekken maar langer mag ook.

Verwijder bij zowel de paprika als de jalapenopeper de zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika en peper in kleine stukjes. Roer in een kom de bouillon, het citroensap, de honing, de maizena, de citroenrasp en de gember goed door elkaar.

Verhit in een pan de olijfolie en bak hierin de kipfilet (zonder de achtergebleven marinade)Als de kipfilet bijna gaar is voeg dan de paprika en jalapenopeper toe en bak deze even mee. Schep de kip, paprika en peper nu uit de pan met een schuimspaan.

Giet het bouillonmengsel nu in de pan en laat deze zachtjes indikken, proef en voeg eventueel extra citroen of honing naar smaak toe. Als de saus de gewenste dikte heeft bereikt voeg je de kip weer toe en schept hem om zodat hij goed bedekt wordt met de saus.

Serveer met rijst en bestrooi met wat ringetjes van de lente-ui en sesamzaad.


Laat een berichtje achter: